Sustinem Asociatia LITTLE PEOPLE

Festivalul din acest an este dedicat Asociaţiei LITTLE PEOPLE Romania. Prin munca lor, aduc culoare şi un pic de veselie în viaţa unor copii deosebiţi.

cum facem little people2

Cu o experiență de peste 17 ani în programe de suport psihosocial, asociația oferă o serie de servicii de înaltă calitate, evenimente complexe pentru tinerii supraviețuitori de cancer, profesionalism în coordonarea voluntarilor, sprijin material al secțiilor din spital, grijă și implicare constantă din partea unei echipe dedicate.

Programul de suport al pacienţilor a fost elaborat pentru a crea un standard de calitate a intervențiilor psiho-sociale oferite în sprijinul copiilor și tinerilor bolnavi de cancer și a familiilor acestora. Dorim ca acest Program să devină o parte integrantă a strategiei de tratament în unităţile de oncopediatrie din România, fiind deja implementat cu succes în 7 secţii de oncopediatrie din țară, din 4 orase: Cluj, București, Timișoara și Iași. Începând cu luna februarie 2013, activitatea asociației s-a extins și în două centre de oncopediatrie din Chișinău, Republica Moldova.

Programul de suport îl are în centrul său pe ,,Leul Curajos” care îi întâmpină micuții pacienți cu cele mai interesante activităţi şi jocuri, care au ca scop să îi ajute pe copiii şi adolescenţii cu cancer să se familiarizeze cu situaţia de boală, să lupte cu ea, să înţeleagă adecvat şi adaptat vârstei ce anume se întâmplă cu ei, să îi pregătească corespunzător pentru diverse proceduri medicale, să-i înveţe importanța acestora şi a tratamentului, să le prezinte metode creative de management al durerii, să reducă semnificativ anxietatea şi stresul internării, să-i ajute în procesul de normalizare şi adaptare în mediul spitalicesc, şi nu în ultimul rând, să le creeze un mediu confortabil în care să se dezvolte psiho-social armonios.

Începând din anul 2010 Asociația Little People este prezentă zilnic alături de copiii și tinerii afectați de cancer din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu din Timișoara, realizând un program structurat și foarte complex de asistență psiho-socială a pacienților, de la prima internare și până la o urmărire pe termen lung a tinerilor care finalizează tratamentul.

În 2006, Asociația Little People a înființat Clubul Temerarii  – comunitatea adolescenților români, care au învins cancerul – ce numără astăzi, peste 300 de membri din peste 85 de localități, devenind prin urmare cel mai mare grup activ de sprijin reciproc în rândul adolescenților și al tinerilor adulți afectați de cancer și totodată  una dintre cele mai active comunități de acest gen din Europa. Prin intermediul Clubului Temerarii, Asociația Little People oferă suport atât tinerilor care au finalizat tratamentul cât și fraților și surorilor acestora, asigurând susţinere reciprocă şi facilitând reintegrarea lor reuşită în viaţa de adolescent sau tânăr adult după tratament. Grupul pune la dispoziția membrilor oportunități de autodezvoltare, socializare, prietenie, focus-grupuri, orientare în carieră, precum și o serie de evenimente extraordinare organizate anual: Tabăra de Vară Temerarii și Gala de Crăciun. Acest lucru le oferă un puternic sentiment de apartenență și suport real din partea unor tineri care au trecut prin aceeași experiență ca și ei.

Detalii despre activitatea Asociației Little People. Recunoaștere internațională
Programele Asociaţiei Little People au fost premiate în 2013 atât la nivel naţional cât şi internaţional. „Nu Mi-e frică!”, programul zilnic de suport psihosocial pentru copiii şi tinerii bolnavi de cancer, a câştigat Marele Premiu al Fundaţiei Erste, fiind ales dintr-un total de 2000 de aplicaţii din 13 ţări. De asemenea, programul Fun School „Şcoala mea în spital” a fost marele câştigător în cadrul Galei Societăţii Civile dintr-un total de 220 de proiecte. Asociația Little People oferă copiilor și tinerilor afectați de cancer un program complex de sprijin psihosocial  care pornește de la diagnosticare și are în vedere urmărirea pe termen lung a pacienților, dar și a celor care au învins boala. În 2013, Asociația Little People și-a extins serviicile în Republica Moldova, a inaugurat o cameră de joacă și terapie în cadrul secției de oncopediatrie a Institutului Oncologic București, și a dat startul programului educativ ,,Fun School” care se desfășoară în fiecare dimineață în cele două institute oncologice din țară. Programul ,,Nu Mi-e Frică!”, reprezentat de Leul Curajos, nu este doar la dispoziția pacienților din secțiile de oncopediatrie majore din România și Republica Moldova, este și preferatul tinerilor supraviețuitori, care nu numai că voluntariază în cadrul programelor din spital, ci și contribuie la cele 4 ediții ale Revistei Temerarii, disponibilă pacienților din întreaga țară.  În afara programelor de renovare, donațiilor de echipament medical și medicamente, Asociația Little People sprijină în mod activ comunitatea medicală prin organizarea și finanțarea conferințelor medicale și proiectelor de cercetare în domeniul psiho-oncologiei. La începutul anului 2014 Asociația a renovat ce-a de a 4 cameră de joacă și terapie din țară, la Institutul Oncologic Cluj.

Mai multe informații puteți afla accesând website-ul asociației www.thelittlepeople.ro sau pagina de Facebook a asociației https://www.facebook.com/LittlePeopleRomania

Programul de suport psihosocial la nivel național  – http://www.youtube.com/watch?v=50Fn6KjmmHs

Leave a Reply