Proiectie de film “Cireșii înfloriți” (Kirschblüten – Hanami)

“Cireșii înfloriți” (Kirschblüten – Hanami), în regia și scenariul lui Doris Dörrie, este un film sensibil atât prin mesajul pe care îl evidențiază – viața este scurtă și nu trebuie amânată trăirea ei din plin – dar și prin contactul cu arta japoneză, prin dansul Butoh.

Atunci când Trudi află că soțul ei, Rudi, este bolnav și că nu mai are mult de trăit, decide să petreacă ultimele luni împreună într-un mod cât mai plăcut. Primul lucru pe care îl fac este să îi viziteze pe cei doi copii ai lor în Berlin. Atât Karl, care are o familie, cât și Franzi, care locuiește împreună cu iubita ei, nu sunt prea interesați de vizita părinților lor și își doresc ca ei să plece cât mai repede înapoi în provincie.
Trudi propune apoi ca ei doi să meargă la Marea Baltică pentru o mică vacanță. Deși nu este foarte entuziasmat de această idee, Rudi acceptă. Acolo, în timpul vacanței, Trudi moare subit, iar Rudi rămâne singur. În scurt timp, Rudi află că soția sa avea o pasiune deosebită pentru Japonia și că toata viața ei și-a dorit să trăiască acolo. Impresionat de verva cu care Trudi strânsese atât de multe informații și imagini despre cultura japoneză, el se decide să viziteze țara niponă. Acolo, Rudi își găsește un nou scop care îi va schimba cursul vieții.

Filmul a primit 6 nominalizări la festivaluri internaționale, printre care și la Premiile Academiei Europene de Film din 2008 (categoria Cel mai bun actor) și a câștigat 8 premii, printre care enumerăm premiul pentru Cel mai bun film german în cadrul festivalului Guild of German Art House Cinemas 2008, Cel mai bun film în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Seattle 2008, Cel mai bun actor în cadrul premiilor oferite de Asociația Criticilor de Film din Germania în 2009.

Proiecția are loc luni, 12 mai, ora 20, la Casa Artelor – Sala Studio, în cadrul festivalului Support Art http://support-art.org/
Vă reamintim că spațiul în care vom proiecta are o limită de 50 de locuri disponibile.

Intrarea este pe bază de bilete altfel, așa cum ne recunoașteți deja: replici și citate din filme, care vă plac și de care vă amintiți, însă noi sperăm să regăsim printre acestea și filme europene și românești.

Mulțumim Casei de distribuție Clorofilm, care ne-a pus la dispoziție filmul.

10269958_669308919773244_680407114_n

Leave a Reply