Andrei PURDEA

“scopul meu este să construiesc o comunitate de West Coast Swing în Timişoara”

Ocupație: Inginer de calculatoare

Despre mine, despre proiect: Am început să dansez în 2006 dansuri de societate, ca să impresionez o fată, dar am rămas cu dansurile :). La scurt timp, am descoperit pe internet înregistrări cu West Coast Swing (WCS), şi imediat am fost cucerit  de libertatea, muzicalitatea, eleganța mişcării, de care  au dat dovadă dansatorii WCS. Am fost încântat și  de tendința acestui stil de a se adapta la muzica contemporană difuzată  în prezent la radio. Dar, din păcate, în perioada aceea în Timişoara nu preda nimeni  acest dans, şi nu aveam cum să îl învăț.

În august 2012 Cristian Andrei, profesor de WCS din Bucureşti, a venit la Timişoara şi ne-a făcut o introducere în WCS. Acesta a fost evenimentul care m-a convins să încep să învăț acest dans într-un mod serios, chiar şi în lipsa instructorilor locali.

De atunci am fost la 13 festivaluri internaționale de WCS, care au inclus workshopuri, concursuri şi petreceri, am luat ore private cu mai mulți instructori renumiți,  campioni internaționali, şi  profesori foarte buni din Budapesta. Am fost şi la nenumărate cursuri, workshopuri, şi petreceri locale din Budapesta şi Bucureşti.

Astăzi scopul meu este să construiesc o comunitate de WCS în Timişoara luând ca model comunitățile excelente din Bucureşti şi Budapesta.

În cadrul festivalului Support Art, împreună cu partenera mea, Codrina Stoianov, o să facem câteva demonstrații de dans, şi o să ținem un atelier de introducere în West Coast Swing. Vrem să invităm toată lumea să încerce acest dans şi să se distreze cu noi.