Andrei GROZA

“Am simțit cum Tangoul leagă oamenii cu ițe colorate, cum te vrăjește și-ți construiește o lume cu totul nouă”

Se spune că tangoul te alege și-ți cere totul! Te ia de pe străzi, din cafenele, din parcuri. O întâlnire e de ajuns ca să-ți recroiești drumul în viață. O clipă de nebunie, ar zice unii, noaptea minţii! Așa s-a născut o poveste, “Povestea mea de tango”.

De ce tango? Din nevoie de CEVA. Când îți trebuie, ceri Universului să-ți dea! Am cerut și eu și am primit Tango și nu a fost o întâmplare.

La început tangoul te ia cu binișorul și îți dă mai mult decât crezi tu că poti duce. Te amăgește cu mersul, muzica și el de fapt  îți umblă în suflet cu mânecile suflecate. Învăț de doi ani  ani să merg, și sunt abia la început de drum, asemeni tuturor din mica noastră comunitate. Am crescut, am văzut cum oamenii devin dansatori de tango, cum se împrietenesc, cum se despart, cum trăiesc, preț de un dans, cât nu trăiesc alții într-o viață.

Am simțit cum Tangoul leagă oamenii cu ițe colorate, cum te vrăjește și-ți construiește o lume cu totul nouă. Iti ofera un lanț lung, cât să ai impresia că  poți să fugi însă tangoul te așteaptă, cu brațele deschise, la fel de proaspăt precum l-ai lăsat.

De ce povești? Pentru că ele trăiesc veșnic prin prisma vorbitorului. Cred în cuvinte și mă folosesc de ele să-mi transform gândurile, înainte să le dau drumul în lume să devină fapte (o fi defect profesional?).

“Poveste mea de tango” e o poveste adevărată, cu lacrimi și râsete, e o poveste despre mine!

Am hotărât să adun emoții și oameni ce-și spun, cu sufletul la gură, fără perdea, în fața voastră, dragi ascultători, povestea. Așa am reușit să construim un loc  în care împărtășim ceea ce nu se vede și arareori se simte, ceea ce nu se spune la o șuetă între amici ci doar în gura mare, pe scenă, dezgolit și se numește “Povestea mea de tango”, un proiect de suflet pentru suflet!

Care e povestea ta?