Brenda BERNAD

”am fost uimită de cum din nimic au reușit să creeze o adevărată lume fantastică”

Ocupatie: elev

Despre mine,despre proiect: Am început sa am o tangență cu teatrul acum câțiva ani cand datorită cercului de prieteni am început sa frecventez Teatrul Național Timisoara. Câțiva din oamenii cu care îmi petreceam pe atunci majoritatea timpului nu doar aveau o pasiune pentru teatru dar și încercau sa exceleze în partea asta, practicand teatrul ca pe un hobby dar și ca pe un mod de viață. Cu timpul am încercat sa mă implic și eu în activități asemănătoare pana când am ajuns și eu într-o mică echipă de teatru. Datorită programului Teatru pentru tine am ajuns să am un coordonator, Adrian Jivan, ce face parte din echipa Teatrului Național din Timișoara. Astfel ne-am format un grup de patru persoane care încearcă să cunoască această arta și să exceleze în acest sens.

După un an de muncă am reușit să punem în mișcare o piesă realizată de întreaga echipă, care din punctul meu de vedere a fost un succes, cel puțin pentru mine.

Legat de proiect, am aflat de el de la Vlad Ianici, care m-a invitat sa “vizionez” piesa pe care urma să o joace. Am fost impresionată de ceea ce s-a întâmplat in acele minute, a fost o experiență frumoasă pe care mi-ar plăcea să o retrăiesc.

Nu am mai auzit până în acel moment de teatrul senzorial sau de acest proiect dar mi s-a părut interesant și un nou mod de a expune această artă.

Dupa ce întreg spectacolul s-a încheiat am reușit să văd adevaratul loc in care s-a petrecut întreaga magie și am fost uimită de cum din nimic au reușit să  creeze o adevărată lume fantastică. Fiind ceva nou pentru mine și datorită faptului ca echipa a fost așa deschisă la ideea de a recruta noi oameni in proiect am decis sa incerc să mă implic.

Nu sunt foarte experimentată în această parte dar sper ca cu ajutorul întregii echipe voi reuși să înțeleg această nouă parte a teatrului de care sunt complet uimită.

Ca o părere despre acest proiect cred că e o oportunitate pentru noi de a arăta întregii lumi de existența teatrului senzorial și de a lansa această idee poate la un alt nivel.

Sunt sigură că orice persoană ar fi încântată să treaca prin această experiență nouă.