CHOARDA LIBERĂ

…din dorinta unor elevi si părinti entuziasti lua nastere o grupă de „ghitară”

Nume: CHOARDA LIBERĂ

Ocupatie: elevi

Despre noi, despre proiect: În urmă cu 4 ani şi jumătate, la Liceul Waldorf din Timisoara, din dorinta unor elevi si părinti entuziasti lua nastere o grupă de „ghitară”, fără pretenţii dar cu multă voie bună. Ne-am propus să învăţăm cum se face muzică în general, folosindu-ne de ghitară pentru partea practică. Pentru aceasta ne întâlnim în fiecare vineri din anul şcolar şi batem ritmuri, ne rupem degetele cu exerciţii, cântăm şi învăţăm să ne ascultăm unii pe alţii.

Choarda Liberă s-a născut în noiembrie trecut, când am primit invitaţia de a participa la Evenimentul CRUD, din cadrul proiectului Made in TM. Atunci cu grupa de „avansaţi”, ne-am luat inima în dinţi, şi în două săptămâni am compus două piese şi am pus pe picioare un mic program, cu care am urcat pentru prima dată pe altă scenă decât cea a şcolii.

Componenţa actuală a Choardei Libere (în ordine alfabetică) este:

  • Alex – violonist prin educaţie şi autodidact, imprevizibil, întotdeauna vine cu ceva în plus
  • Alma – vocalistă, scrie texte şi e mereu în centrul atenţiei, fără să uite să-şi facă treaba
  • Flavian – brânza bună …
  • George – unul dintre veterani, chitarist solo şi suport tehnic
  • Iza – ştim cu toţii că ne putem baza pe ea, aşa că i-am dat basul
  • Jessy –  e de la prima oră cu noi. Sportivă, om de acţiune, a preluat şi rolul de percuţionist
  • Mia – scrie, cîntă, râde, se ruşinează şi râde din nou … iarăşi cântă, backing vocals
  • Rareş – mezinul grupei, şi el veteran a trecut prin toate nivelele şi de anul acesta e „avansat”
  • Sonia – omul din umbră, care tace şi face. Şi face bine!

Alături de noi a cântat aproape la fiecare ieşire în public, în calitate de membru al grupei sau de invitat şi Alexandra Peica. Ea s-a îndreptat spre liceul de Muzică, secţia canto, trecând astfel în liga profesionistă, dar a participat cu noi la CRUD şi ne bucurăm de orice colaborare cu ea.

Vlad e arhitect. A început ore de pian la vârsta de 5 ani, clasele I – IV le-a făcut la liceul de muzică „Ion Vidu”. Au urmat 2 ani de pauză, pentru ca, în clasa a VII-a, să descopere ghitara pe cont propriu. În timpul liceului l-a învăţat pe Alin, colegul lui de la Muzică pierdut în gimnaziu şi regăsit, să cânte la ghitară. Când şi-a dat seama că Alin îl depăşeşte s-a întors la pian şi împreună cu el, Tavi şi Uţu au pus bazele Brigăzii Artistice Urbane, pe scurt BAU, proiect muzical care a trecut prin jazz, acid-jazz, funk, fusion şi muzică electronică şi care a atras pe parcurs colaboratori ca Toni Kuhn, Dan Mitrofan, Electric Brother, Mc Tina, Drew Klein, Eddie Neumann, lista e lungă …

În prezent, relaţia lui cu muzica se menţine cu ajutorul ghitarei, prin studiu individual şi orele pe care le face cu elevi ai liceului Waldorf. Lor, şcolii şi părinţilor lor le mulţumeşte pentru încrederea pe care i-o acordă.