Cristina SIMNICEANU

„Mynah reprezintă ceea ce consider eu că este cu adevărat dansul: libertate deplină, o mare de emoţii, poveşti unice”

Skills: dansator, coregraf, model (freelance), fotograf (freelance), specialist comunicare, relatii publice si media digitala

Ocupatie: Artist liber-profesionist

Cristina Siminiceanu. 24 ani. Timişoara. Eu şi dansul ne-am întâlnit undeva în jurul vârstei de 12 ani. Părinţi mei au considerat că sunt prea rigidă şi timidă şi ar trebui să mă devolt mai armonios. Am urmat timp de 2 ani de zile cursuri de dans sportiv, dar fiind prea înaltă pentru vârsta mea am renunţat din lipsa unui partener. Până când am început liceul am dansat prin casă pe muzica de la radio, dar apoi m-am reîntors la dansuri, însă nu la cele sportive, ci la streetdance care odată cu trecerea timpului am descoperit că mi se potrivea mai bine. Din acel moment şi până în prezent practic amatoreşte streetdance-ul. Am avut parte şi de “spectacole” pe la baluri, un performance live pentru Verde pentru biciclete, am dansat în cadrul emisiunii “Dansez pentru tine” în 2009. Cu timpul mi-am dezvoltat un stil mai aparte care de curând se îmbină şi cu dansul contemporan. Contactul meu cu dansul contemporan s-a realizat doar prin intermediul emisiunilor de dans din America, iar cu dansul contemporan românesc m-am întâlnit acum 3 ani la un atelier de dans contemporan. În prezent particip la workshop-uri, ateliere, cursuri pentru a-mi dezvolta cât mai mult abilităţile.

„Mynah reprezintă ceea ce consider eu că este cu adevărat dansul: libertate deplină, o mare de emoţii, poveşti unice, toate acestea fiind redate prin intermediul mişcăriilor (dansului).“ Mynah reprezintă un proiect personal, videografic de dans, care a început în luna decembrie a anului 2013 din dorinţa de a dansa şi de a crea poveşti unice care să fie împărtăşite cu toată lumea. Proiecul videografic constă în colaborări cu dansatori, unde se vor experimenta mişcări, emoţii, poveşti, iar acestea vor fi cuprinse într-o serie de episoade. Fiecare episod are un concept bine definit, iar pentru ca acesta să prindă contur vizual Mynah colaborează cu videografi, fotografi, designeri, MUA, hairtstylişti.