Florin VÂLCU

Dansul mă scoate din zona mea de confort într-un mod plăcut.

Ocupație: programator

Despre mine, despre proiect:

Cu ceva vreme în urmă am participat la un workshop de dans contemporan cu Lavinia Urcan și mai apoi la unul de contact improvisation cu Bernt Knappe. Pentru mine a fost un „altceva” major, o ieșire din sfera mea de confort care m-a făcut sa descopăr un alt fel de comunicare, un alt mod de a „vorbi”, total nou, în care cuvintele exprima prea puțin ce vrei să spui. Mă atrage contact improvisation-ul… nu este o rutină, dansezi ce simți în momentul ăla, nu sunt pași de învățat, figuri de repetat și așa mai departe. Cu cât dansezi mai mult cu un partener, cu atât dialogul se înfiripă mai ușor și dansul devine mai estetic, mai creativ.

Imaginați-vă așa ceva – programator în mediu corporatist pus în situația de a-mi face propria coreografie, de a dansa în fata oamenilor fără nici un training prealabil, fără documentație și fără vreo centură de siguranță sau plan de backup. Că am experimentat o mulțime de senzații noi, de la emoții puternice la mulțumire de sine în legătură cu ceva ce inițial gândisem a fi peste puterile mele, este puțin spus.

Mai apoi a venit Support Art-ul, și cum Antonia mi-e prietenă, mi-a oferit posibilitatea să duc asta undeva unde zona de confort este la o distanță apreciabilă, deci cu atât mai incitant… Dar, pentru că navighez pe mări necunoscute și am multe emoții, m-am gândit că puțin ajutor nu strică și am rugat-o pe Cristina Daju să-mi fie parteneră de dans. Are foarte multă experiență cu tot felul de dansuri, este probabil una dintre cele mai bune dansatoare de tango argentinian din România și mulți dintre voi s-ar putea să o cunoașteți de la serile de „Milonga del Corazon” sau de la TangoVivo Timișoara, Dancer Project Timișoara și alte multe manifestări la care participă.