Iulia PAL

aceast spectacol mi-a “deschis ochii” către o altă formă de teatru…

Ocupație: Elev

Despre mine, despre proiect: Pasiunea mea pentru teatru a început de la o vârstă fragedă, când a juca un personaj era o joacă de copii, scena era sala festivă a școlii, iar distribuția era o clasă de elevi speriați și emoționați. Încă de pe atunci îmi placea să fiu pe scenă, dar mai ales să fiu altcineva.

Acum doi ani de zile, am lăsat în urmă rolurile jucăușe ale copilăriei și m-am apucat de teatru la un nivel ceva mai serios. A apărut în peisaj o frumoasă asociație cu numele de Teatru pentru Tine, în care actorul Adrian Jivan  și câțiva dintre colegii săi de la Teatrul Național au poposit în diferite școli și au înființat grupe mici de teatru.

În primul an, doar 5 fete, am pășit pe scena Casei Tineretului cu un spectacol de improvizație. Nu voi uita niciodată emoțiile din culise. Aceleași fete am realizat un spectacol în regia profesorului nostru la Casa Artelor, care a fost extrem de jucăuș și într-adevăr, o plăcere de interpretat.

În al doilea an, cu greu ne-am strâns 4 fete, dar piesa pe care am jucat-o vara asta ne-a unit foarte mult și ne-a evidențiat progresul.

Tot în această vară am avut oportunitatea de a merge într-o tabără de actorie pentru 2 săptămâni în Anglia, la Cambridge School of Visual and Performing Arts. Am avut parte de multe workshop-uri, care au rezultat într-un spectacol complex cu mai multe scene din diferite piese. Rolul primit a fost diferit din toate punctele de vedere față de ce interpretasem până atunci, dar această provocare m-a ajutat foarte mult.

Am fost invitată de Vlad Ianici la piesa Labirint ce urma să o joace, fără să am prea multe detalii. Nu știam la ce să mă aștept, mai ales când m-am trezit legată la ochi, însă pot spune că aceast spectacol mi-a “deschis ochii” către o altă formă de teatru, pe care sunt nerăbdătoare să o aprofundez și chiar aș dori să continui să o explorez. Modul în care reușeai să te pierzi în lumea creată de actori, dar și de propria imaginație într-o armonie superbă, mă intrigă.  Aș vrea să fac și eu parte din artiștii ce clădesc această experiență unică pentru public.