Maria TIRTEA

“Pentru că nu avea cine să o facă și pe asta, iar dacă nu ai și musai îți trebuie, îți faci.”

Iubesc curiozitatea naturală a oamenilor și port un respect deosebit pentru oamenii care își pun întrebări, care caută răspunsuri la marile „de ce-uri”.

Iar ca o consecință naturală, de multe ori și în diferite contexte mi-a fost adresată întrebarea de ce predau tango argentinian, de ce fac rolul unui bărbat și predau cu o parteneră?

Pentru că nu avea cine să o facă și pe asta, iar dacă nu ai și musai îți trebuie, îți faci.

Răspunsul, pentru curioși, a fost edificator sau nu, în esență el rămâne mereu același, dar, întrebarea  nu a dispărut, și dea lungul „drumulu”, în momentele în care eu aveam nevoie să știu „de ce”, răspunsul, dincolo de aspectul tehnic a căpătat și alte valențe.

Am căutat confirmări, aveam nevoie să știu dacă principiile mele fundamentale de viață se aliniază cu ceea ce tangoul mi-a adus în viață.

Pasiune

Helvetius spunea că pasiunile sunt în morală ceea ce în fizică este mișcarea. Mișcarea creează, distruge, conservă, însuflețește totul, și fără ea totul este mort.
Pentru mine, tangoul,dincolo de muzică și dans ca și formă de exprimare, este o poveste de viață care nu s-ar putea scrie fără pasiune, este ceasul meu biologic care mă trezește în fiecare dimineață.

Dragoste 

Cred că  dragostea este singurul motor durabil pentru tot ceea ce realizăm in viață. Sunt îndrăgostită de acest univers și de felul în care mi se relevă, a devenit dragoste necondiționată în momentul în care nu mi-a cerut nimic la schimb, este prima dragoste cu adevărat liberă de compromisuri.

Repect 

Respectul este ca un drum cu două benzi, tangoul mi-a deschis o lume cu totul nouă, care m-a absorbit complet, o lume care azi mă definește, cu siguranță nu aș fi încetat să exist fără tango dar și mai sigur nu aș fi fost azi Eu fără tango.

De aceea misiunea mea este să dau înapoi respectul cuvenit partenerului meu de viață.

Tangoul este o mare metaforă a vieții, o lume într-o altă lume, cu bune cu rele, cu zâmbete și lacrimi, dar, este o lume fară probleme.

Javier Rodriguez a spus, că în tango, nu există probleme.

Sunteți curioși să aflați „de ce”?